Bark & Explore

(28/09/2024 - 29/09/2024)

Vorm je met je trouwe viervoeter al een doorwinterd avonturiersduo? Of zou je graag eens kamperen in de wijde natuur met je hond, maar kan je daarvoor nog wat begeleiding gebruiken? 

 

Dan hebben Charcoal Chef en Koira iets heel leuks in petto voor jou! Op  zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 organiseren we een "Bark & Explore"-weekend in de prachtige Kempense natuur rond Mol. 

 

In een kleine groep met andere baasjes trek je erop uit met je hond, ontdek je avontuurlijke activiteiten die je met je beste vriend kan doen en leer je nuttige "outdoor skills" zoals vuur maken, oriënteren,... Honger en dorst zal je zeker ook niet moeten lijden, want 's avonds (voor we met onze viervoeters gaan slapen in onze tenten) praten we gezellig na bij het kampvuur waarop een waar feestmaal zal worden bereid!

 

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan snel in via een mailtje aan info@charcoalchef.be. De plaatsen zijn beperkt! 

Wat houdt een Bark & Explore-weekend in?

  • Op zaterdagochtend kom je aan op ons base camp in de bossen rond Mol. Na een kennismaking met Stef van Charcoal Chef, Tim van Koira, de andere baasjes en hun honden, kan je je tent opzetten en krijg je tijdens een korte briefing een drankje en een lekkere versnapering aangeboden, zodat je brandstof hebt om het avontuur goed te starten!
  • Onze zaterdagvoormiddag zal in het teken staan van hikenoriëntatievaardigheden en gezellig samenzijn in de natuur met je hond en gelijkgezinden. Hopelijk slaagt de groep er vlot in om de weg te vinden, want onze honger stillen we pas op een welbepaald punt (met een lunch die we vanuit base camp meenamen), waar we de honden kunnen laten ravotten met elkaar! 
  • Na de nodige energie op te hebben gedaan, vinden we samen onze weg terug naar onze uitvalsbasis. Daar is er even wat tijd om te relaxen. Van zodra alle twee- en viervoeters wat zijn bekomen, leer je alles omtrent hout verzamelen en verwerken, vuur maken en kampvuurkoken! Van dat laatste proeven we nadien samen natuurlijk de figuurlijke vruchten.
  • Na het kampvuurdiner is er nog voldoende tijd om samen of individueel de honden nog eens uit te laten en gezellig, met een drankje, na te praten over de dag bij het knetterende vuur.
  • Zondagochtend starten we, na een deugddoende nachtrust, met een lekkere tas koffie en een kampvuurontbijt. We maken ook nu weer een lunchpakket klaar, want we trekken vandaag samen met de doggies het water op met de kajak
  •   In de Kempen is het water gelukkig een pak rustiger dan in de woeste Ardennen. De activiteiten van een Bark & Explore-weekend moeten namelijk toegankelijk zijn voor hond én mens! We helpen elkaar dan ook waar mogelijk en tijdens de kajaktocht nemen we een verfrissende lunchpauze op de oevers van de Kleine Nete.
  • Eens we ons een weg naar ons eindpunt hebben gepeddeld, keren we voor de laatste keer terug naar base camp. Daar nuttigen we samen nog een vieruurtje, breken we ons kamp op en nemen we afscheid van elkaar na een weekend vol natuur en avontuur. 

Details

Waar: de bossen en de natuur rond Mol

Wanneer: zaterdag 28 (start tussen 09:00 en 09:30) en zondag 29 september 2024 (einde voorzien rond 16:00)

Prijs: € 300 per persoon (incl. eten en drinken, begeleiding, alle activiteiten en overnachtingsmogelijkheid op het terrein). Kinderen tot 16 jaar betalen slechts € 250, maar dienen vergezeld te zijn van een volwassene.

 

Detailinformatie over het programma, aanbevolen paklijst e.d. wordt meegedeeld na inschrijving. Aarzel echter niet om contact op te nemen indien je vragen hebt!

Inschrijven

Stuur een mailtje naar info@charcoalchef.be of vul hieronder het formulier in. De plaatsen zijn beperkt tot 8 deelnemers!