Hondenuitlaatdienst

Een drukke job, ziekte, familiale aangelegenheden, vakantie,... Tal van factoren kunnen ervoor zorgen dat je je viervoeter niet de nodige beweging kunt geven. Nochtans is voldoende beweging essentieel voor het welzijn van je hond én voor jouw gemoedsrust. Want een hond die zijn energie niet kwijt kan, kan wel eens vervelend worden en ongewenst gedrag gaan vertonen...

 

Koira neemt jouw hond(en) dan ook graag mee op individuele wandeling in de eigen vertrouwde omgeving of op uitstap naar een natuurgebied of losloopweide.

 

Daarbij staan veiligheid en respect voor mens, dier en milieu voorop!

 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden, tarieven en beschikbaarheden.

Waarom kiezen voor de hondenuitlaatdienst van Koira?

 • Koira heeft een vrij ruim werkingsgebied: er wordt gewandeld in de ruime regio rond Olen, Geel, Kasterlee, Westerlo en Herentals. Verder is ook steeds mogelijk!
 • Een bijzonder enthousiaste hondenliefhebber met ervaring zorgt ervoor dat jouw hond een gepaste individuele wandeling op maat krijgt.
 • Wandelingen zijn steeds individueel: ik kom je hond(en) thuis halen voor een wandeling (met hun eigen leiband en tuigje/halsband) in de eigen vertrouwde omgeving, waarna ik hem/haar/hen weer thuis afzet. In het weekend behoren "uitstapjes" naar losloopweides of natuurgebieden ook tot de mogelijkheden. Ook die zijn individueel, d.w.z. enkel met jouw hond(en).
 • Alle honden zijn welkom en er wordt, na een kennismakingsgesprekje, altijd rekening gehouden met de noden, gedragingen en beperkingen van elke hond. Voor wie een last-minute hondenwandeling boekt, zal er telefonisch kort gevraagd worden naar deze zaken. 
 • Bij Koira krijg je een betrouwbare service: afspraak is afspraak, dus ik wandel ook graag met je hond(en) in regenweer, 's avonds laat, 's ochtends vroeg,... Het welzijn van je hond(en) staat wel voorop, dus bij bv. extreme hitte of extreme kou wordt er niet of op een ander moment gewandeld!  
 • Ik hecht enorm veel belang aan veiligheid. Niet alleen voor mezelf, maar in de eerste plaats voor je viervoeter(s)! Dat wilt zeggen dat ik in het donker een fluohesje aantrek en een hoofdlamp opzet, dat honden enkel los mogen op losloopweides, dat ik wandelingen zoveel mogelijk in autoluwe gebieden uitstippel,...
 • Wandelen gebeurt ook steeds met respect voor mens, dier en milieu: denk aan de biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes die ik gebruik, maar ook aan de graanvrije snoepjes die je beste vriend krijgt, het engelengeduld bij trekkende honden, het gebruik van de fiets om tot bij jou te geraken als het weer en de planning het toelaten,...

Tarieven

Wandeling (30 minuten)                                                    € 12

Wandeling (60 minuten)                                                    € 20

Wandeling (> 1 uur)                                           Op aanvraag

 

Toeslag per extra hond uit hetzelfde gezin           + € 4

Reisvergoeding (vanaf thuisadres)            + € 0,40/km

 

Betaling kan cash, via overschrijving of met Payconiq

Beschikbaarheden

Maandag tot zondag, inclusief feestdagen!

  • doorlopend van 05:00 tot 23:00 u

   

  Boek zeker tijdig voor vakantieperiodes of populaire verlengde weekends in verband met beschikbaarheid.