Pet sitting

Wie huisdieren heeft en op reis, uitstap of weekend wilt, stelt zich vast wel eens de vraag: "Wie gaat er voor onze dieren zorgen als wij weg zijn?". In een ideale wereld kunnen uw huisdieren altijd mee, maar de werkelijkheid draait soms anders uit. Familie, vrienden of buren hiervoor lastigvallen, is soms vervelend of onmogelijk. Gelukkig biedt Koira pet sitting aan!

 

Ik kom één of meerdere keren per dag bij je thuis langs om je huisdier(en) te verzorgen. Daarbij zorg ik met plezier voor het voeren, de verversing van het drinkwater, schoonmaken van de kattenbak of van accidentjes,... Maar er wordt natuurlijk ook tijd gemaakt voor spelen en liefdevolle aandacht!

 

Koira ziet trouwens alle dieren graag, dus je kan bij mij ook terecht voor de verzorging van knaagdieren, paarden, reptielen,... Tijdens je afwezigheid worden al uw dieren dus goed in de watten gelegd. Ook uw woning wordt niet vergeten! Ik kan, indien gewenst, planten bewateren, de brievenbus leegmaken, rolluiken openen en sluiten,... Kortom, door Koira kunt u zorgeloos op reis!   

 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden, tarieven en beschikbaarheden.

Waarom kiezen voor pet sitting bij Koira?

 • Koira heeft een vrij ruim werkingsgebied: ik doe aan pet sitting in de ruime regio rond Olen, Geel, Kasterlee, Westerlo en Herentals. Verder is ook steeds mogelijk!
 • Je kiest zelf hoeveel bezoekjes (ongeveer 30 minuten) per dag ik aan je woning en huisdier(en) breng. Daarbij plannen we samen naargelang de noden en gewoonten van je dier(en). Dagoppas van 4 of 8 uur is ook mogelijk als je wilt dat ik langere tijd bij je viervoeter(s) ben. Nachtoppas is ook mogelijk aan dezelfde tarieven als dagoppas, mits tijdige reservering.
 • Naast de basistaken zoals het verversen van drinkwater, het voeren van je dieren, het toedienen van medicatie of het schoonmaken van de kattenbak, zorg ik er ook voor dat je dieren de nodige liefdevolle aandacht, beweging en speeltijd krijgen.  
 • Bij pet sitting denkt men vaak aan honden en katten, maar Koira zorgt ervoor dat al je dieren in de watten worden gelegd tijdens je afwezigheid (toeslag kan van toepassing zijn wegens extra tijd en zorg). Mits de nodige instructies wordt er dus ook gezorgd voor reptielen, vogels,... Voor paarden en konijnen kan ik zelfs rekenen op de deskundige bijstand van mijn partner die ervaring heeft in de paardenwereld en in de zorg voor konijnen.
 • Bij dagoppas zijn individuele wandelingen met je hond(en) steeds inbegrepen indien gewenst. Maar het is ook mogelijk om een wandeling bij te boeken bij een pet sitting-bezoekje. Voor meer informatie over de tarieven, neem je best eens een kijkje bij "Hondenuitlaatdienst".
 • Bij pet sitting wordt je woning natuurlijk niet vergeten! Naast de zorg voor je dier(en) geef ik je woning graag een bewoonde indruk door planten te bewateren, de brievenbus leeg te maken, rolluiken te openen en te sluiten,... We maken bovendien op voorhand gepaste afspraken over wat juist verwacht wordt, over de sleuteloverdracht, over instructies i.v.m. alarmen,... Nadien wordt de sleutel netjes en op tijd terugbezorgd en wordt informatie over je alarmsysteem uiteraard verwijderd en vernietigd. Discretie en veiligheid staan, net zoals de zorg voor dier en woning, voorop!
 • Tijdens je afwezigheid hou ik je uiteraard op de hoogte via mail, Whatsapp of e-mail. Een dagelijkse foto om te tonen dat Blackie het goed stelt (maar je wel mist), een kort verslagje over je konijn dat vrolijk binkies loopt te doen,... Het kan allemaal!

Tarieven

Bezoek (30 minuten)                                                            € 10

Toeslag zorg bijkomende kleine dieren + € 5

Toeslag zorg bijkomende grote dieren + € 10

Dagoppas (4 uur)                                                                    € 50

Inclusief wandelingen met hond(en) en zorg voor andere dieren

Dagoppas (8 uur)                                                                    € 90

Inclusief wandelingen met hond(en) en zorg voor andere dieren

Reisvergoeding (vanaf thuisadres)            + € 0,40/km

 

Betaling kan cash, via overschrijving of met Payconiq

Beschikbaarheden

Maandag tot zondag, inclusief feestdagen!

  • doorlopend van 05:00 tot 23:00 u

   

  Boek zeker tijdig voor vakantieperiodes of populaire verlengde weekends in verband met beschikbaarheid.