Koiwa? Koira!

"Koira" is simpelweg het Finse woord voor "hond". Ik (Tim Nagels, 32 jaar) heb zelf geen Finse roots, maar het is een van de mooiste woorden voor een van de mooiste dieren ter wereld. Je merkt het al... Passie voor onze trouwe viervoeters is er bij Koira in overvloed. Die passie wordt ook nog eens ondersteund door ervaring als "hondenbaasje" en een immense liefde voor alle hondenrassen.    

 

Daarnaast kan ik enorm genieten van wandelen en hiken door zowel de Noord-Europese als de Vlaamse natuur, waardoor de beslissing om professioneel bezig te zijn met honden én wandelen niet meteen moeilijk was! Daarnaast ging ik in mijn vrije tijd ook al wel eens met honden van vrienden wandelen of dieren van familieleden verzorgen, dus de stap van "hobby" naar "bijberoep" was niet zo groot.   

 

Allee, 't is te zeggen... Wat begon als een bijberoep in april 2023 werd in januari 2024 al meteen mijn hoofdactiviteit! Door een explosieve groei van Koira sta ik nu 7/7 (dus ook op zon- en feestdagen, zonder toeslag) klaar om jouw hond(en) of andere dieren te verzorgen. De glimlach krijg je er enthousiast en natuurlijk gratis bij! ;) 

Honden zijn nl. een groot deel van het Koira-verhaal, maar in feite staan alle dieren én zorgeloze vakanties of reizen centraal. Vandaar dat, naast individuele hondenwandelingen, pet en house sitting deel uitmaken van de dienstverlening van Koira.

 

Wat pet sitting betreft, is mijn filosofie dat "baasjes" van alle dieren zorgeloos hun woning moeten kunnen verlaten in de wetenschap dat er voor al hun dieren gezorgd wordt. Ik zorg - mits de nodige instructies - dan ook graag voor honden, katten, vogels, reptielen, knaagdieren, paarden,...

 

Als "troef" kan ik, voor de zorg van paarden en konijnen, zelfs beroep doen op de deskundige bijstand van mijn partner (Hannelore Van Loy, 26 jaar) die jaren ervaring heeft in de paardenwereld en in de zorg voor konijnen. Ze is zelf actief als kapster aan huis, maar ze wilt graag inspringen bij de zorg van jouw paard(en) en/of konijn(en). 

Samengevat: als je in de ruime regio van Olen (mijn uitvalsbasis), Herentals, Geel, Westerlo en Kasterlee een betrouwbare en enthousiaste dierenliefhebber zoekt die met je hond(en) op wandel gaat, die je dier(en) verzorgt tijdens je afwezigheid of die jouw woning nauwlettend verzorgt als je op reis bent,... Dan is Koira de ideale match voor jou!

 

Oh ja, die gekke Australische Herder die je op de website tegenkomt... Dat is Thor, de onvrijwillige mascotte van Koira! ;)